søndag, mars 08, 2009

Kvinnedagen!

Jeg har etter hver laget meg en del tradisjoner rundt diverse høytider. Blant annet har jeg så kalte BH-løse kvinnedager hver 8 mars. Noe som enkelt og greit betyr at hver 8 mars, lar jeg BHen ligge i skuffa. De fleste vil sikker tenke at hva i all verden gidder jeg det for. Jeg vet de fleste kvinner foretrekker å gå med BH, og ikke forstår hvorfor jeg i det heletatt vil utsette meg får torturen å gå uten. Men her er altså forklaringen. Når jeg tenker feminisme og kvinnekamp, tenker jeg først og fremstPatti Smiths Ester cover. Det er langt fra det eneste jeg tenker, men det er altså det første. Hårete kvinnearmhull og fraværende BHer. Veldig retro, I know. Det er noe med nostalgien og -jeg vet ikke helt- naiviteten ved det, som jeg rett og slett liker.
Det vi kvinner står for i dag, i forbindelse med likestilling, er ganske anderledes enn det datidens kvinner kjempet for på 60-70tallet. Men kampen er langt fra ferdig. 
Likevel liker jeg å dra frem de, i mine øyne, søte og litt naive symbolene for feminisme og kvinnekamp.
Det er med hode høyt hevet, uholdte bryster og hårete armhull (som egentlig alltid er hårete, ikke bare på kvinnedagen.. Hallo, det er helt naturlig og ikke det minste uhygienisk!) jeg gjør meg klar for å gå i mitt aller første 8. mars tog!
Til lykke med dagen, jenter!

3 kommentarer:

Cecilie Emilie sa...

Er det noe frigjørende med å kaste bhen da? Bortsett fra at puppa får sprette som de vil ^_^
Gratulerer med kvinnedagen ;D

lingling sa...

med mindre du finner den perfekte bhen (som er undervurdert vanskelig), så er bh noe herk.

Line sa...

Amen!