torsdag, januar 21, 2010

Fisheye og savn

I desember var det klimaforhandlinger, COP15, i København, og jeg reiste ned sammen med 100 andre flotte folk fra Natur og Ungdom. Jeg kunne skrevet mye om den turen, om forhandlingene og tilstanden til den globale klimadebatten i seg selv, men det får bli en annen gang. Denne gangen vil jeg heller bare fortelle om hva jeg kom hjem med i tursekken, foruten en haug flotte opplevelser og total skuffelse da selvsagt. Jeg kom hjem med ett knallrosa lomography fisheyekamera! Når jeg sier rosa, mener jeg rosa! Oh-hoy, liksom!


Jeg elsker analog fotografering. Digitale kameraer har fått oss til å slutte å tenke og se. Jeg elsker det med at man tenker så mye før man knipser, og at man da (men mindre man er dritrik og har råd til å ta opp film etter film) kun har en sjangse til å få akuratt det bilde rett. Det er sykt spennede å levere inn filmen, presisere at du vil hente den så sent som mulig og at du kun vil ha bildene på CD for da blir det "billigst, gjør det ikke?".
Jeg leverte inn en av de filmene jeg har rukket å tatt opp med det nye kameraet, ett par dager etter at jeg kom til Oslo. Nøyaktig hva som var på rullen viste jeg ikke, bortsett fra ett svakt minne om jule- og nyttårsbilder, kanskje ett bilde eller to fra toalettet på favoritt kafeen.. Her er noen av favoritt bildene mine fra denne rulle, som etter å ha vært fotobutikkens varetekt i to dager og kun blitt fremkallt på CD, kostet meg 260 kr!
Jeg savner dere, kom til Oslo og heng her i stedenfor.

2 kommentarer:

Skognatt sa...

Fantastisk! Jeg vil så ha et slikt kamera!

Men 260,-?! Det var dyrt for bare CD! Jeg tror ikke vi tar mer enn 98,- for det på Elite Foto.

Line sa...

Nei, jeg har hørt dere tar rundt hundre for kun CD på Elite i Stavanger, det var derfor jeg ble temmelig overrasket når Elite i Oslo ville ha 260.. Kjeft på dem, vil du? Jeg tørr jo ikke få filmer fremkallt nå.